Moja miłość do kuchni polskiej – Czy coś takiego jak Kuchnia Polska istnieje? Co rusz słyszę takie pytanie. Kuchnia Polska wszystkim kojarzy się z potrawami tłustymi, mącznymi, ogórkiem czy kapustą  kiszoną. Mimo dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, każdy posiada kulinarne tradycje np  Kraków obwarzanki, Poznań słynie z potraw kaczki a Gorzów m.in. z jabłoni Renety Lansberskiej  (gorzowskiej), która nadaje jabłecznikowi wyśmienity smak. Nie od dziś wiadomo, że najlepiej gotowały nasze Prababcie.  Dlatego od jakiegoś czasu zbieram stare przepisy i staram się je przekształcić w nowoczesne dania  kuchni Polskiej. Mój autorski projekt „MODERN CULINARY INSPIRATIONS” pokazuje i promuje to co  jest nasze, polskie. Czyli z tego co Polska słynie za granicą (ekologicznie  wyhodowane i jednocześnie bardzo smaczne). Wszystkich zainteresowanych projektem prosimy o kontakt. 
Modern Culinary Inspirations - Łukasz Konik Facebook Facebook Anglia Polska Niemcy Pierœ z kurczaka po polsku - Łukasz Konik
© Łukasz Konik 2012-15, Projekt i wykonanie:
Łukasz Konik - Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Polska
Moja miłość do kuchni  polskiej – Czy coś takiego jak  Kuchnia Polska istnieje? Co rusz  słyszę takie pytanie. Kuchnia  Polska wszystkim kojarzy się z  potrawami tłustymi, mącznymi, ogórkiem czy kapustą kiszoną.  Mimo dużych różnic pomiędzy poszczególnymi regionami, każdy  posiada kulinarne tradycje np Kraków obwarzanki, Poznań słynie z  potraw kaczki a Gorzów m.in. z jabłoni Renety Lansberskiej  (gorzowskiej), która nadaje jabłecznikowi wyśmienity smak. Nie od dziś wiadomo, że  najlepiej gotowały nasze Prababcie.  Dlatego od jakiegoś czasu zbieram  stare przepisy i staram się je  przekształcić w nowoczesne dania kuchni Polskiej. Mój autorski  projekt „MODERN CULINARY INSPIRATIONS” pokazuje i  promuje to co jest nasze, polskie. Czyli z tego co Polska słynie za  granicą (ekologicznie wyhodowane i jednocześnie bardzo  smaczne).  Wszystkich zainteresowanych  projektem prosimy o kontakt.
Modern Culinary Inspirations - Łukasz Konik Facebook Facebook Anglia Polska Niemcy Pierœ z kurczaka po polsku - Łukasz Konik Łukasz Konik - Kuchnia Polska

Kuchnia Polska

Panel nawigacji Łukasz Konik Logo Modern Culinary Inspirations Złota Ozdoba Łukasz Konik
© Łukasz Konik 2012-15, Projekt i wykonanie:
Złota Ozdoba Łukasz Konik Polska